MENÜ

Hotel Pelion
Mert nálunk felüdülés várja.

WELLNESS PROGRAMOK:

Légkondicionált fitness termünk modern kardio-gépparkkal felszerelt.
Használata szállóvendégeink részére ingyenes.

Termál medence
(mérete: 15-15 m2, víz hőmérséklete: 33 és 37°C)
A termálvíz a szálloda területén lévő kútból, 224 méter mélységből tör fel, két beltéri medencét lát el. A víz kálciumot, magnéziumot, hidrogénkarbonátot, szulfátot, ásványi anyagokat tartalmaz. A termálvíz ásványi anyag tartalma különösen magas: 1128 mg / liter. A fürdő fedett.

Javallatok:
-Reumatikus és mozgásszervi megbetegedések degeneratív formái (pl.:artrózis, spondilartrózis, diszkopátia)
-Krónikus gyulladásos gerincoszlop és izületi megbetegedések (pl.: PCP, Bechterew megbetegedés)
-Kötőszöveti reumák (izom- és izületi szalagok megbetegedései)
-Szekunder izületi megbetegedések, az anyagcserezavaroknál fellépő izületi fájdalmak (pl.: köszvény)
-Törések, baleseti serülések, mozgásszervi műtétek utáni állapot, különösen végtag törések kezelése, rehabilitációja
-Krónikus, periférikus, az idegrendszerrel összefüggő, mindenekelőtt mechanikai okokra visszavezethető panaszok (pl.: isialgia, polyneuropatia, parezis)
-Izületi, porckorong operációk elő- és utókezelése (pl.: gerincsérv utókezelése).

Élményfürdő

Gomba-zuhatag, gejzír, nyakzuhatag, jakuzzi, részben a szabadban, részben fedett, 250 m², a víz hőmérséklete: 29-32°C.Gyermek medence:
A szabadban a nagy élménymedencében elkülönített részen, és a fedett területen is 34 C vízhőmérsékletttel várja a legkisebb pancsolni vágyókat.Úszómedence:
A szabadban található 9x25m-es, 1,7m mély és 28ºC-os medence.

Medence

Terület
Mélység
Hőfok
Termálmedence I.
15 m² (30 m³)
0.9 m
33 ºC
Termálmedence II.
15 m² (30 m³)
0.9 m
37 ºC
Élménymedence total
250 m² (380 m³)
(ebből fedett kb. 80 m²)
1.3 m
32 ºC
Úszómedence
(májustól szeptemberig)
225 m² (9 m x 25m)
1.7 m
28 ºC
Ovis medence
4 m² (3 m³)
0.3 m
34 ºC

 

Gyógykezelések:

* Szakorvosi vizsgálat (pulmonológiai, reumatológiai), ill. kontrollvizsgálat
* Négyrekeszes galvánfürdő
* Elektromos kádfürdő
* Gyógyiszappakolás
* Relaxáló gyógynövényfürdő
* Ultrahangkezelés
* Interferencia
* Diadynamic
* Iontophoresis
* Inhaláció
* Hydroxeur (pezsgőfürdő)
* Víz alatti masszázs
* Gyógymasszázs
* Speciális wellness masszázsok
* Talpfrissítés
* Relaxáló nyak- és fejmasszázs
* Aromamasszázs
* Gyógytornaterem terasszal (egyéni és csoportos gyógytorna)

Wellness


WELLNESS KÍNÁLAT:

2 squashpálya, 2 szabadtéri teniszpálya, fitneszterem, tornaterem, minigolf, pezsgõfürdõ, élménymedence, termálmedence, kerti úszómedence, gyermekmedence, szauna, infraszauna, bioszauna, merülőmedence, gőzkabin, spa és wellness testkezelések (pl. Holt- tengeri iszapkezelések, Scen Tao lávaköves masszázs), aromaterápia, tejesfürdők, manikűr, pedikűr, kozmetika, fodrászat és szolárium.

Allergológiai vizsgálat
Az allergológiai vizsgálat célja az allergiás eredet, az allergiás háttér bizonyítása. Első  lépésként allergiás cutan tesztet végzünk. Segítségével az estleges inhalációs allergének – házipor, atka, állati szőrök, -hámpikkelyek, növényi eredetű allergének, virágporok – pollenek – kóroki szerepe kerülhet előtérbe. A vizsgálat specificitása jelentős mértékű.

Légzésfunkció vizsgálat
A légzésfunkció vizsgálat számítógépes spirométerrel történik. Az adatok (név, születési idő, testsúly, testmagasság) bevitele után következik a mérés. A beteg sterilizált szájrészt - csutorát - vesz a szájába, és jól rázárja az ajkát. Az orrot eközben csipesz zárja le. Elsőként a beteg 3-4 nyugodt be- és kilégzést végez. A következő belégzést követően teljesen kifújja a levegőt, majd visszaszívja addig, amíg csak bírja. Ilyenkor a ki- és belégzés mélységén és nem a sebességén van a hangsúly. Ezt nevezzük a belégzési vitálkapacitás mérésnek. A vizsgálat második részében teljesen más technikát kell alkalmazni. Az orrot itt is csipesz zárja le. A beteg vesz egy nagy levegőt, amekkorát csak tud, ezután beveszi a szájába a csutorát, rázárja az ajkát és egy gyors kilégzéssel megpróbálja maximálisan kifújni a levegőt, majd visszaszívni. Ezután kiveheti a szájából a csutorát és leveheti az orrcsipeszt. Ezt nevezzük forszírozott vitálkapacitás mérésnek.

A kapott vizsgálati eredményt az orvos véleményezi.

Iszappakolás
Az iszapkezelés a balneoterápia speciális formája. A szerves ként nagy mennyiségben tartalmazó iszap és annak összetétele mechanikai, kémiai és fizikai hatást fejt ki. Olyan speciális anyag, mely rendkívül lassan veszi fel a hőt és nagyon lassan adja le. A meleg iszapkezelés hőmérsékleti beállítása  általában 42 C°, mely a lassú hőleadás miatt stabil. Az iszappakolás kizárólag orvosi előírásra adható.

Gyógytorna egyéni
Egyéni terápiás-/ gyógytorna a mozgásterápia speciális formája, amely esetén a gyógytornász egyénileg kezeli a pácienst. Cél a mozgásképesség helyreállítása, javítása, illetve fejlesztése. A módszer túlnyomórészt a mozgásképtelen testrészek külön tornásztatása, az alapvető mozgási reflexek edzése, feltéve, hogy a mozgásképtelenséget betegség vagy sérülés okozta a csontok, izmok, ízületek és az idegrendszer működőképességét károsítva. Különösen a gyenge izomzat, merev ízületek vagy hasonló rendellenességek esetén kombinálják passzív gyakorlatokkal.

EKG vizsgálat
Az elektrokardiográfia az emberi szívizom működésének elektromos vizsgálata. Az EKG-vizsgálat során keletkezett elektromos áram változásának jeleit rögzíti. Elsősorban a szívproblémákkal küszködő betegeknek, de általános állapotfelmérésre, szűrővizsgálatokhoz kapcsoltan is jó egészségfelmérő módszer.

Terheléses EKG
A szívizom kapacitásának felmérésére szolgál illetve, hogy megtudjuk, milyen fokú a vérnyomás változása bizonyos terhelési szinteknél.

Gyógymasszázs
Nemcsak a már kialakult mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas masszázstechnika, hanem nagy szerepet játszik a mozgásszervi panaszok megelőzésében vagy a kialakulóban levő izomfájdalmak, tartáshibák megelőzésében is. Gyógyító hatását az izomtónus áthangolása révén fejti ki.

Wellness 2

Aromaterápiás masszázs
Aromakrémek és olajok segítségével varázsoljuk el vendégeinket. A pihentető, relaxáló kezelés közben átélheti a gyógynövénykivonatokat tartalmazó olajok és krémek hatóanyagai és egzotikus illatai által nyújtott élményt.

Revitalizáló masszázs – BABOR
Az A, C, E vitaminos testkezelés a vendégnek egy pihentető órát jelent – kényezteti a lelket, hatóanyagokban gazdag testápolást nyújt. Bejuttatja a bőrbe a szükséges vitaminokat és véd a fény okozta bőröregedéstől. Az értékes olajok a bőrt lággyá, és rugalmassá teszik.

Scen Tao lávaköves wellness masszázs – BABOR
Az ázsiai szépségápolás filozófiájának titka , hogy az egészséget, a jó közérzetet és a szépséget csak akkor érhetjük el, ha a természettel és saját magunkkal harmóniában vagyunk. Az ázsiai hatóanyagokból álló stresszoldó komplexum erősíti a bőr saját védelmét, természetes egyensúlyának megtartását, jól hidratál, a bőr frissnek és pihentnek tűnik tőle.
Fő hatóanyagai: zöld tea kivonat, ginzeng kivonat ginko-biloba kivonat, fehér bambuszpor, shi-take kivonat, panthenol, rizsolaj, makadámia dió olaj, sheavaj. Egy igazi wellness kezelés testnek, léleknek szellemnek.

Cellulit kezelés (1. ,2. stádiumban) – BABOR
1. stádium: Feszültségmentes állapotban nem látható, csak a bőr összenyomásakor látható a horpadások szerkezete.
2. stádium. A horpadások  szerkezete feszültségmentes állapotban látható.
Fokozza a vérkeringést, az anyagcserét és segíti a nem kívánt zsírtartalékok lebontását.
Elősegíti a mikrocirkulációt és megköti a nedvességet.

Aromaterápiás fürdők hydromasszázs kádban
Mesterséges színezőanyagok nélküli, természetes anyagokból, szigorú minőség-ellenőrzés mellett készült, aromaterápiás célokra alkalmazott növényi készítmények. Amint bekerülnek szervezetünkbe (párologva a tüdőbe, s onnan a véráramba) azonnal megkezdik gyógyító hatásuk kifejtését.

 

Asztali nézet